sunnuntai 22. syyskuuta 2019



Hyvä blogini seuraaja!
Viime kesä oli eksymän tarkistusta ja pohdintaa, mihin suuntaan ottaisin kurssin. Eli suomeksi, tämän blogin tulevaisuus. Nyt tuuli alkaa taas puhaltaa. Tule mukaan uusille reiteille!
Uusi osoite on matkapurjehdus.fi

Auringonlasku Atlantilla, ViulistiGasti kitarassa.
Minulla on viimeisen 15 vuoden ajalta kertynyt reilusti yli 20.000 merimailia purjehdusta. Takanani on reilu 25 sesonkia purjehdusta aikuisiällä. Sitä ennen olin jo purjehtinut Atlantilla, Välimerellä, Itämerellä, Saimaalla. Olen nyt 46-vuotias perheenäiti. Minusta purjehdus on mahtava tapa kokea maailmaa, luontoa, tämän sinisen maapallon ihmeitä ja ymmärtää ilmiöitä, kuten ilmastonmuutosta sekä toteuttaa arvojaan, kuten kestävää elämäntapaa.


Delfiiniparvi tsemppaa miehistöämme Madeiran edustalla.

Olen jakanut vain murusen kokemuksistani vasta täällä blogissa, omien kokemusteni lisäksi olen vaihtanut mittaamattomasti tietoa purjehtijakollegoiden kanssa laituripalavereissa, jollatapaamisissa, kansikahveilla. Purjehdukseni jatkuvat jonakin päivänä, mutta nyt on aika kertoa. Blogitauko on siis johtunut purjehduksesta sekä bloggausmahdollisuuksieni teknisistä esteistä, kuten tietsikan hajoamisesta. Ilokseni ystäväni ryhtyi auttamaan minua, ja yhdessä olemme selättäneet tekniikkaongelmia.
Miksi aaltojen syvyys ei ilmene kuvista? St. Vincent ja Grenadiinit.

Tulen kertomaan sinulle kokemuksia Atlantin ylitykseltä, ARC-tapahtumasta ja Karibian talvesta. Lisäksi paljastan ideoita sovellettavaksi täällä meilläkin ekomatkailuun ja paikallismatkailuun liittyen, olenhan matkustanut viimeisen viiden vuoden aikana yli 20 maassa opiskellen ja tutkien paikallista ympäristöä, ekosysteemiä, kulttuuria ja turismia. Jos tykkäät, niin paras kiitos on, että klikkaat tykkäysnapin ja jaat julkaisuni matkapurjehdus.fi . Kiitos!

Veneitä ja merigreippiä (Seagrape), Carriacou, Grenada.

Matkapurjehdus on myös facebookissa sekä instagramissa. Klikkaa itsesi mukaan ja hyviä tuulia!

Laiva saapuu Karibian saarille Atlantin ylitykseltä.

Autiosaaren tuulinen ranta, St Vincent ja Grenadiinit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti