keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Miksi purjehdimme Saimaalla?

Miksi olen näin paljon kirjoittanut Saimaasta?

Jääkauden jälkiä.
Hiljaisuutta syvempi lampi.

Koska olen viettänyt syntymästäni saakka kesiä Saimaalla. Koska Saimaalla on ihanaa. Koska mieheni mukaan missään muualla maailmassa ei ole niin hienoja paikkoja kuin Saimaalla - hän toteaa tämän pallonympäripurjehtijan kokemuksella. On siis ensin purjehdittava muualle, jotta osaa arvostaa oman maan huippukohdetta.
Lappeenrannan kasinonranta.
Paljon on vielä kertomatta. Hehkutan saimaannorpan kotivesiä, koska lapsiperhearki on siellä niin helppoa, tämän totean viiden Saimaa-perhepurjehduskauden jälkeen viimeisen kymmenen vuoden ajanjaksolla. Ja koska Saimaan hienouksista ei ole purjehtijapiireissä juuri hehkutettu. Eikä markkinoitu, ainakaan silmiini ei ole osunut "Kierrä Saimaan kylpylät purjehtien" -tapahtumaa, tai ulkomaisia purjehtijoita kokoavaa "Jääkauden jäljillä, matkapurjehdusseikkailu Saimaalla" savukalailtoineen ja haitaritansseineen. Matkapurjehtijoiden on mentävä Itämerelle, jos haluaa osallistua purjehdustapahtumiin. Jos nyt tästä innostuneena matkapurjehdustapahtuman Saimaalla sitten järjestät - tai olet jo tehnyt, kerro heti siitä minullekin, niin laitan sanan kiertämään.
Vauvaperheen sisustus purjeveneessä. 
Meriaiheitakin on tulossa, mutta ei Saimaa niille häviä. Saatpa itse verrata. Purjehduskausi alkaa, päivityksiä tulee jos on tullakseen, riippuu säästä ja olosuhteista.
Helteisen yön unta odotellessa.
Seuraatko jo blogini facebook-sivua? Klikkaa itsesi sinne, niin saatat saada lyhyitä päivityksiä myös purjehduskaudelta.
Pakollinen kissakuva - eräästä vierasvenesatamasta.

3 kommenttia:

  1. Kiva blogi sinulla. Löysin sen tänään. Pitää lisätä omalle seurattujen listalle. Tosi mukava oli myös lukea noista kokemuksistasi vauvan kanssa veneessä. Meillä se näyttäisi olevan ensi kesänä edessä, jois kaikki menee suunnitellusti. SItä tietysti jo mietityttää, että miten se tulee onnistumaan vai tuleeko. Purjehdusta ei haluais sen takia laittaa tauolle.
    Minä kirjoittelen www.sailventures.fi:ssä. Blogi oli viime kesän tauolla mutta kun päästään vesille niin eiköhän se taas aktivoidu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Vellamo viestistäsi! Ja onnea tuleviin vauvapurjehduksiin. Vauvan kanssa purjehdus onnistuu varmasti, ainakin jollakin tavalla. Ensin vähän kokeilua, ja sitten pitempää reissua. Ongelmia tulee siinä missä tulisi kotonakin. Meidän ensimmäisen lapsen kanssa oli helppoa olla veneessä - toki vähintään näköyhteys vauvaan pitäisi koko ajan olla, eli kahden aikuisen purjehdustyylistä siirrytään yksinpurjehdukseen. Rantamanööverit sun muut sitten hoituvat niin, että varmistaa vauvan esim. turvaistuimeen tai muuhun kiinni niin, että vaikka huutaisi, vanhempi voi olla varma, että vauva kestää siinä tämän lyhyen manööverin ajan. Ensimmäinen lapsi oli puolivuotias kesällä.

    Toisen lapse kanssa veneily vaihtui mökkeilyyn, vauva syntyi kesän alussa, ja tilanne oli sellainen, ettemme jaksaneet veneelle. Eli jos on hankalaa vauvan kanssa kotona, on hankalaa veneessäkin - mutta kotona tai suvun mökillä on helpompi järjestää esim. varahoitajia jaksamiseen tai häipyä huutavan vauvan kanssa iltakävelylle sillä aikaa kun toinen vanhempi nukuttaa isompaa lasta.

    Toisaalta, jos vanhemmat ovat veneessä kuin kotonaan, vauva kyllä menee siinä mukana.

    Hyvää kesää sinulle, ja taidan jossakin vaiheessa sitten seurata blogistasi, kuinka tulevista haasteista selvi

    VastaaPoista